Opskrifter

Valnøddebrød med porter

Søndag, 27. februar 2011af Redaktion
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse

(1 brød)

1½ dl vand
2 dl mørk maltøl
15 g gær
100 g grofthakkede valnødder
125 g groft speltmel
1½ tsk. salt
½ spsk. rørsukker eller farin
2 spsk. nødde-eller sesamolie
Ca. 250 g sigtet speltmel

Rør vand, øl, gær, groft speltmel og valnødder sammen og lad det hvile ½ time. Tilsæt salt, rørsukker, olie og speltmel. Ælt den bløde dej med maskine 12-15 min. og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse 3-4 timer. Skrab dejen ud på en plade med bagepapir. Varm ovnen til 225°. Bag brødet på nederste rille i 20-25 min. Køl brødet af på en rist.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Godmorgenbrød
Majsbrød
Grovbagels med tranebær




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop