Valnøddebrød med mørk porter og speltmel

Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Jette M. Vesterager
Valnøddebrød med porter
4 t
1 stk
Valnøddebrød
1½ dl vand
2 dl mørk maltøl
15 g gær
100 g grofthakkede valnødder
125 g groft speltmel
1½ tsk. salt
½ spsk. rørsukker eller farin
2 spsk. nødde- eller sesamolie
Ca. 250 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde

  1. Rør vand, øl, gær, groft speltmel og valnødder sammen og lad det hvile ½ time.
  2. Tilsæt salt, rørsukker, olie og speltmel.
  3. Ælt den bløde dej med maskine 12-15 min. og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse 3-4 timer.
  4. Skrab dejen ud på en plade med bagepapir.
  5. Varm ovnen til 225°. Bag brødet på nederste rille i 20-25 min. Køl brødet af på en rist.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.