Opskrifter

Vandbakkelser med gruyereost og basilikum

Torsdag, 30. december 2010af Redaktion
Nyd de lækre vandbakkelser med et glas champagne i hånden

Vandbakkelser med gruyere og basilikum er en delikat og elegant appetizer eller snack.

Det er nemt at lave vandbakkelser, og du kan lave dejen i god tid i forvejen, så du bare skal bage dem, lige inden de skal serveres. Husk, at du endelig ikke må åbne ovnen, når du bager vandbakkelser, for så falder de sammen og bliver ikke luftige, som vandbakkelser jo skal være.

Vandbakkelser med gruyereost og basilikum

Ca. 30 små vandbakkelser

Ingredienser
100 g smør
2 dl vand
125 g hvedemel
3 æg
50 g gruyereost (el. parmesan/ emmentaler)
¼ bdt. frisk basilikum
1 tsk. groft salt og 1 tsk. sorte peberkorn, knuste


Sådan laver du vandbakkelser
Skær smørret i tern. Bring vandet i kog i en gryde, tilsæt smørret og lad det smelte. Tilsæt alt melet på en gang og rør det godt ud i vandet, til du får en jævn og blank dej. Rør godt i dejen ved svag varme i 2 min. Hæld dejen til vandbakkelser over i en røreskål og lad den køle af i ca. 25 min. Riv gruyereosten fint og hak basilikumbladene.

TIP OM VANDBAKKELSER

Når klokken slår 12 nytårsaften, er det tid til en lille snack. Vandbakkelser smager allerbedst, mens de stadig er lune, selvfølgelig ledsaget af et glas champagne.

Rør æggene i den afkølede dej et ad gangen, dejen skal røres helt blank og jævn, før du tilsætter endnu et æg. Vend revet ost, basilikum, salt og peber i dejen.

Sæt vandbakkelsesdejen i ca. 30 små, toppe på en plade med bagepapir, brug en våd teske til at forme dejen med. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde. Ovndøren må ikke åbnes under bagningen, så falder dine vandbakkelser sammen! Lad dem køle af på en bagerist.

Dejen til dine vandbakkelser kan tilberedes i løbet af dagen og sættes i køleskabet, til den skal bruges. Så kan du sætte dejen i toppe og bage dem ca. 40 min. før de skal serveres, så gæsterne kan nyde de lækre vandbakkelser lune og friskbagte.

Madopskrift på vandbakkelser: Carsten Kyster

Kunne du lide opskriften på vandbakkelser med gruyereost og basilikum?
Find flere opskrifter her...
Marcipankager
Kransekagekonfekt
Varm nytårsdrik



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop