Opskrifter

Vredne brød

Mandag, 30. juni 2008af X
3 dl lunkent vand15 g gær2 tsk. salt1 spsk. olivenolieCa. 475 g italiensk hvedemelKommen og sesamfrøRør vand og gær sammen. Tilsæt salt, olie og mel,

3 dl lunkent vand
15 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 475 g italiensk hvedemel
Kommen og sesamfrø


Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, olie og mel, hold lidt tilbage i begyndelsen og ælt dejen, til den er smidig og blank. Stil den til hævning et lunt sted i 20 min. Ælt dejen let igennem og del den i 2 stykker. Tril stykkerne tynde fra midten og udefter, hvis dejen virker sej, kan man lade den hvile lidt, ellers revner den. Læg brødene på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve til dobbelt størrelse 40-60 min. Pensl brødene med vand og drys med birkes, sesamfrø eller mel. Klip med 2-3 cm's mellemrum nogle dybe skrå snit og vrid dem skiftevis til højre og venstre. Sæt straks brødene i ovnen på midterste rille ved 225° og bag dem 15-18 min.

TIP
Spray brødene med vand, lige når de sættes i ovnen og efter 5 min., så de bliver sprødere.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen