Brødsalat med feta

Salat er skønt og forfriskende at spise de varme sommeraftener. Brødsalaten med feta ligger let i maven og fungerer både som tilbehør eller som en let hovedret. Prøv opskriften på brødsalat med feta her.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger
Brødsalat med feta på tallerken

Brødsalat med feta:

(4 pers.)

300 g daggammelt hvedebrød

2 røde snackpeberfrugter

4 spsk. olivenolie

400 g cherrytomater

1 rødløg

1 fed hvidløg

2 spsk. æbleeddike

Salt og peber

100 g feldsalat

1 potte frisk basilikum

100 g blød feta

Prøv også: Opskrift på nye kartofler med krydderurter, oliven og feta

Sådan laver du brødsalat med feta:

Skær skorpen af brødet. Bræk krummen i grove stykker og bred den ud på en bageplade.

Grill brødet i ovnen i 1-2 min., til det er gyldenbrunt.

Vend brødet og grill igen, så det bliver gyldent og sprødt på alle sider.

Flæk peberfrugterne, fjern stilk og frø og læg peberfrugterne på en plade med bagepapir med den runde side opad. Pensl med lidt olie og steg dem under grillen, til de får farve.

Lad dem køle af og skær dem i brede stykker.

Halvér tomaterne. Skær løget i tynde skiver. Hak hvidløget fint og rør med eddike og resten af olien i bunden af en stor salatskål.

Vend peberfrugter og løg i marinaden og lad dem trække i et par min.

Vend brød, tomater, salat og hele basilikum-blade i marinaden og smag til med salt og peber.

Anret salaten på et fad. Bryd fetaosten i grove stykker og fordel over salaten.

Prøv også: Opskrift på kylling med spinatsalat, feta og jordbær

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.