Opskrifter

Æbler, korn og knas

Fredag, 14. marts 2014af Redaktion
Rist kogte bygkorn med honning - det bliver næsten som slik i en dejlig æblekage

Ingredienser til æbler, korn og knas

(4 pers.)

100 g perlebyg
2 dl vand
100 g grovvalsede havregryn
1 dl flydende honning
100 g mandler
50 g græskarkerner
50 g soltørrede tranebær
1 spsk. stdt. kanel
1 tsk. stdt. ingefær
4-5 æbler
Saften af ½ citron
2 spsk. sukker

2½ dl skyr naturel
2 spsk. flydende honning
Kornene af 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen i 2 dl vand i 20 min. Lad den dryppe helt tør og spred den ud på papir på en bageplade. Rist byggen i ovnen ved 100º i 20 min., til den er knasende tør.

Rist havregrynene på en tør pande og kom perlebyggen ved. Tilsæt flydende honning. Hak mandlerne groft, kom dem ved sammen med græskarkerner, tranebær, kanel og ingefær og sluk, når kornene er let brunede.

Fjern kernehuset på æblerne, skær dem i tern og vend dem med sukker og citronsaft. Læg æblerne og de honningristede korn i lag i portionsglas.

Pisk skyr op med honning og vaniljekorn, top det over æblerne og servér en sund og lækker dessert.

Opskrift: Helles Brønnum Carlsen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Amerikansk frugtsalat
Trifli med citrus


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop