Opskrifter

Annas æbletærte

Fredag, 13. april 2012af Redaktion
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag

(8 pers.)

Tærtedej
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk. vand

Fyld
4 æbler
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. citronsaft

Toscaglasur

150 g mandler
150 g smør
1¾ dl sukker
3 spsk. hvedemel
1½ spsk. piskefløde
1 spsk. sirup

Tilbehør
Flødekum, cremefraiche eller vaniljeis

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bland mel og smør til en smuldret masse, kom vand i og saml dejen. Tryk dejen ud i en form, ca. 26 cm, og stil den i køleskabet i ca. 30 min. Forbag tærten ved 200° i ca. 10 min. Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem ud i tynde både. Bland æblerne med sukker, kardemomme og citronsaft og stil dem til side.
Smelt smørret til glasuren, kom hakkede mandler, sukker, sirup, hvedemel og fløde i og giv det et opkog.
Fordel æblerne på tærten og kom toscablandingen over. Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i 20-25 min. Server tærten med is, cremefraiche eller flødeskum til.

Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø og Tine

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Fersken-puffere
Luksus æblekage
Æblekage med nøddelåg

25 opskrifter med æbler - pluk lige dem, du vil







Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop