Bistik-sandkage: Sønderjysk kage med mandeltopping

Denne opskrift på den sønderjyske kage Bistik kommer fra vores læser Inge Elmstrøm fra Århus. Find opskriften herunder.
Af
af Inge Elmstrøm
Bistik-sandkage: Sønderjysk kage med mandeltopping
45 min
1 stk
Bistik-sandkage
125 g smør
125 g sukker
2 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1¼ dl mælk
80 g smør
80 g brun farin
2 spsk. mælk
80 g havregryn

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker hvidt og del æggene i blommer og hvider.
  2. Rør æggeblommerne i smørret et ad gangen.
  3. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
  4. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt 24 cm springform og bag den ved 200° i 25 min.
  6. Varm smør, farin og mælk op, til det er smeltet sammen og vend havregrynene i.
  7. Kom fyldet over kagen og bag den i yderligere 10 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.