Bistik-sandkage: Sønderjysk kage med mandeltopping
Denne opskrift på den sønderjyske kage Bistik kommer fra vores læser Inge Elmstrøm fra Århus. Find opskriften herunder.
Af
af Inge Elmstrøm

45 min
1 stk
Bistik-sandkage
125 g smør
125 g sukker
2 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1¼ dl mælk
80 g smør
80 g brun farin
2 spsk. mælk
80 g havregryn
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker hvidt og del æggene i blommer og hvider.
- Rør æggeblommerne i smørret et ad gangen.
- Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
- Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
- Hæld dejen i en smurt 24 cm springform og bag den ved 200° i 25 min.
- Varm smør, farin og mælk op, til det er smeltet sammen og vend havregrynene i.
- Kom fyldet over kagen og bag den i yderligere 10 min.

Dessert & Kage
Rabarbertærte med mandelflager

Hjemmebag