Opskrifter
Sandkage med en hjemmelavet krydret blommekompot
Onsdag, 6. september 2017Opdateret I gåraf Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger
Denne lækre sandkage er serveret med en skøn blommekompot, der er krydret med vanilje og stjerneanis. Velbekomme!

1 t og 20 min
12 personer
Sandkage
1 vaniljestang
250 g sukker
250 g blødt smør
4 æg
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Blommekompot
1 kg modne blommer
1 tom vaniljestang
Evt. 1 stjerneanis el. 1 kanelstang
50-100 g sukker
Fremgangsmåde
TIP: Kompotten kan også serveres som en enkel dessert, bare med fløde eller flødeskum.
- Sandkage Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljestangen til blommekompotten.
- Rør vanilje og sukker let og luftigt med smørret.
- Rør æggene i et ad gangen.
- Bland mel og bagepulver og vend i smørret.
- Kom dejen i en smurt brødform på 1½ l, stil kagen i en kold ovn og tænd på 170°.
- Prik i kagen efter 1 time. Hvis der hænger dej ved, skal kagen bage længere.
- Lad sandkagen køle af i formen. Tag den forsigtigt ud og skær den i skiver ved servering.
- Blommekompot Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
- Kom blommerne i en gryde med en lille smule vand i bunden og tilsæt vaniljestang og evt. stjerneanis og/eller kanelstang.
- Kog blommerne langsomt op og rør ofte, til de begynder at frigive saft. Kog, til blommerne er møre og saftige, men ikke helt udkogte.
- Smag kompotten til med sukker. Mængden afhænger af, hvor søde blommerne er i forvejen. De må gerne bevare noget syrlighed, da de skal serveres til den søde kage.
- Lad kompotten køle af og servér til sandkage, i lagkage, i pandekager, trifli eller til is.

Dessert & Kage
Sandkage med chokolade og hasselnødder

Hjemmebag
Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot