(Ca. 24 stk.)
Det skal du bruge til brownies med jordnødder og chokolade:
Kage:
250 g mørk chokolade
225 g blødt smør
3 dl sukker
3 æg
2 dl hvedemel
1 dl kakao
1 tsk. bagepulver
1-2 dl salte jordnødder
Fyld:
50 g blødt smør
1 dl rørsukker
1½ dl jordnøddesmør
Trøffel:
1½ dl piskefløde
300 g mælkechokolade
200 g salte jordnødder
Prøv også: Brownies med chokolade og cappuccinocreme
Sådan laver du kagen
Kage:
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad.
Tag skålen fra varmen.
Rør smør og sukker luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem godt sammen med smørblandingen.
Tilsæt den smeltede chokolade.
Bland mel, kakao og bagepulver og sigt det ned i æggeblandingen sammen med jordnødderne.
Bred dejen ud i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm), der er beklædt med bagepapir.
Fyld:
Rør ingredienserne til fyldet sammen og bred det ud over kagedejen.
Tryk fyldet ned i dejen med en kniv, så der bliver lidt marmorering.
Bag kagen nederst i en 175° varm ovn i ca. 35 min.
Lad den køle af.
Trøffel:
Lad fløden koge op.
Tag den fra varmen og tilsæt hakket chokolade.
Rør det sammen til en jævn blanding.
Vend jordnødderne i og bred trøflen ud over kagen.
Lad trøflen stivne og skær kagen ud i firkanter.
Prøv også: Marmorkage
Hvis du ligesom os er chokoladeelskere, så bør du overveje at tage et kig i galleriet herunder
Bag lækre chokoladekager













