Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer
En marmorkage ikke bare smager godt, den er også flot med den mørke og lyse dej. Denne kage er bagt i en randform, men du kan også lave den i en rugbrødsform.
 Af 
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger 

Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer
Annonce
1 t og 10 min
10 personer
Klassisk marmorkage
200 g blødt smør
2½ dl sukker
4 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver 
1 knsp. salt
1 dl mælk 
3-4 spsk. kakao 
3-6 spsk. piskefløde
Smør og rasp til formen   
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen.
 - Bland melet med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen skiftevis med mælken.
 - Rør kakaoen ud i så meget fløde, at det bliver flydende og ikke en pasta.
 - Del dejen i to portioner og tilsæt kakaoblandingen til den ene portion.
 - Fordel de to slags dej skiftevis i 3-4 lag i en smurt, raspdrysset randform.
 - Tryk evt. med en gaffel på øverste lag, så de to slags dej blandes let.
 - Bag kagen ved 175° i 50-60 min.
 - Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den bage lidt længere, hvis der sidder dej på tandstikkeren.
 

Dessert & Kage
Marmorkage med et twist af kanel og muskatnød

Hjemmebag
Sandkage med en hjemmelavet krydret blommekompot
Annonce








