Opskrifter

Chokolade-ganache med saltet karamel og peanuts

Fredag, 30. september 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne chokolade-ganache er en rigtig bombe! Men sådan nogle lækre sager, skal vi jo også give os selv lov til at nyde ind i mellem.
(6 pers.)

Det skal du bruge til chokolade-ganache med saltet karamel og peanuts:

200 g mørk chokolade 60 g kakaopulver 300 g mascarpone 50 g peanutbutter 1 dl sukker 2 dl piskefløde 3 spsk. flydende karamel 1 dl peanuts 1 tsk. groft havsalt (Læsø sydesalt el. Maldon) Prøv også: Ganache toppe med sølvstøv

Sådan laver du chokolade-ganache med saltet karamel og peanuts

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk mascarpone med peanutbutter, sukker og et nip salt, til det er glat og luftigt. Tilsæt den afkølede, men stadig flydende chokolade, mens du pisker. Fortsæt, til massen er glat og luftig. Kom ganachen i serveringsglas i bløde skefulde og lad det stivne i køleskabet. Pisk fløden til blødt skum og afsæt et par skefulde på hver chokoladetop. Hæld karamelsovs over. Hak peanuts groft og drys over. Pynt med lidt salt. Prøv også: Chokolademousse med vaniljeflødeskum uhm!