Chokoladekage med bærskum

Tag en bid af sommeren. Byd gæster og ganer på smagen af sommer med denne lækre chokoladekage med en frisk og sød bærskum.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Opskrift på chokoladekage med bærskum

8-10 pers.

  • 150 g smør + til lidt formen
  • 110 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 325 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 dl rent kakaopulver
  • En lille bradepande, 20 x 25 cm

Bærskum:

  • 250 g friske eller frosne skovbær eller andre blandede bær
  • 250 g flormelis
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl piskefløde
  • Evt. frisk mynte og ekstra bær

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Smelt smør og grofthakket chokolade over vandbad eller i mikroovnen, og lad det afkøle let. Pisk æg, sukker og vanilje-sukker lyst og skummende. Sigt mel, salt og kakaopulver i. Bland chokoladesmørret i, og rør, til der ikke er flere klumper. Hæld dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Lad den afkøle helt.

Bærskum: Vend bærrene med flormelis, og læg dem i en si i 10 minutter. Pres derefter på dem med bagsiden af en grydeske, så saften løber ned i en skål. Rør bærsaften med cremefraiche og vaniljesukker. Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtig i. Skær chokolade-kagen ud i 8-10 lige store stykker. Læg bærskum på lige før servering, og pynt evt. med mynte og friske bær.

Tip: Den bærblanding, der ligger tilbage i sien, når du har presset saften ud af dem, kan du spise på yoghurt eller bage ind i en anden kage.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.