Opskrifter

Chokoladekage med mandeltop

Torsdag, 17. november 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Supernem og lækker! Denne chokoladekage er næsten som konfekt. Servér den som dessert med vaniljeis og frisk appelsin eller nyd den bare til en kop kaffe.
( Ca. 10 stk.)

Det skal du bruge til chokoladekage med mandeltop:

150 g mørk chokolade 100 g smør 2 æg 50 g flormelis 100 g neutral flødeost ½ dl mandelflager Tilbehør: Appelsiner og flødeskum Prøv også: Luksus chokoladekage

Sådan laver du chokoladekage med mandeltop

Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt smørret ved svag varme. Kom chokoladen i og lad den smelte sammen med smørret. Rør til en glat sauce og lad den køle af. Pisk æg og flormelis lyst og luftigt. Rør flødeosten i chokoladen og rør til en jævn masse. Vend forsigtigt chokolde/ostemassen i æggene. Kom dejen i en smurt og beklædt springform på 24 cm i diameter og drys mandlerne over. Bag kagen nederst i ovnen ved 200º i 10 min. Kagen er da lidt klæg i midten, giv den et par min. mere, hvis du vil have den mere fast. Pil appelsinerne, del dem i både og fjern forsigtigt de hvide hinder. Hvis du ligesom os elsker chokoladekager, så tag også et gik i chokoladekage galleriet lige her under.
Bag lækre chokoladekager