Luksus chokoladekage

Utrolig lækker chokoladekage med glasur af hasselnødchokolade der både er dekorativ og smager godt.
Af
af All Over Press

Ingredienser til luksus chokoladekage

(Ca. 35 stk.)

45 g kakao
2 dl mælk
250 g smør
3 dl sukker
5 æg
240 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 nip salt
150 g mørk chokolade

Glasur til luksus chokoladekager
2 dl piskefløde
300 g chokolade med store nødder, f.eks. Ritter Sport

Læs også: chokoladekage med kokospynt

Fremgangsmåde til luksus chokoladekage

Kog kakao og mælk op og lad det afkøle. Rør smør og sukker luftigt. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt og rør det i æggeblandingen skiftevis med kakaomælken. Smelt chokoladen over vandbad og rør den i dejen. Kom dejen i en beklædt bradepande på ca. 25 x 40 cm. Bag kagen ved 200º i ca. 25 min., prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt, den skal være lidt klæg. Lad den køle af på en rist.

Glasur: Kog fløden op, bræk chokoladen i mindre stykker, kom dem i den varme fløde og rør, til chokoladen er smeltet. Lad chokoladen afkøle lidt og fordel den over kagen.

Er du vild med chokoladedesserter, så kig med her!

Chokolade i desserter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.