Det skal du bruge til chokoladeroulade med hvid chokoladecreme:
Rouladebund:
3 æg
100 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
2-3 spsk. Grand Marnier
Hvid chokoladecreme:
100 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
Pynt:
25 g hasselnøddeflager
25 g hvid chokolade
Prøv også: Chokoladeroulade med bær og fløde
Sådan laver du chokoladerouladen
Rouladebund:
Tænd ovnen på 250°.
Pisk æg og sukker til en hvid og luftig skum.
Sigt kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og kakao sammen og vend blandingen forsigtigt i æggeskummet.
Smør dejen jævnt ud på en plade med bagepapir.
Bag rouladebunden ca. 8 min.
Vend den varme bund ud på et stk. bagepapir drysset med sukker.
Træk forsigtigt papiret af bunden og lad det ligge løst ovenpå.
Rul bunden sammen og lad den køle af under et viskestykke. Det er vigtigt, at bunden forbliver blød.
Rul bunden ud og dryp den med Grand Marnier.
Hvid chokoladecreme:
Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
Pisk fløden med flormelis til blødt skum.
Rør lidt af skummet i chokoladen og fold derefter hurtigt resten i chokoladen.
Bred cremen ud på rouladebunden.
Rul bunden sammen til en roulade.
Pak den godt ind i bagepapiret og lad den sætte sig ca. 4 timer i køleskabet.
Pynt:
Brun hasselnøddeflagerne i ovnen ved 180° i ca. 10 min.
Smelt chokoladen og kom den i en lille frostpose.
Klip hul i hjørnet og sprøjt den i et zigzagmønster på toppen af rouladen.
Drys med nøddeflagerne.
Tip: I stedet for Grand Marnier
kan du bruge andre typer likør til
at give rouladen ekstra smag.