Brownie med kidneybønner og mørk chokolade

Her kombineres cremede kidneybønner med rig, mørk chokolade for en saftig og fyldig browniekage.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Brownie med kidneybønner og mørk chokolade
Annonce
45 min
12 stk
Brownie med kidneybønner og mørk chokolade:
1 dåse kidneybønner
250 g sukker
3 æg
40 g rent kakaopulver
¼ tsk. salt
1 tsk. instant kaffepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. rapsolie + lidt til formen
50 g små mørke chokoladeknapper
Lidt flormelis
1 lille bradepande, ca. 18 x 25

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
  3. Lad dem afdryppe, og blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til de er findelte.
  4. Pisk sukker og æg sammen i en skål med en elpisker til en luftig æggesnaps.
  5. Tilsæt bønner, kakao, salt, kaffepulver og vaniljesukker, og pisk det hele godt sammen.
  6. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
  7. Vend olie i, og hæld dejen i en smurt lille bradepande.
  8. Drys med chokoladeknapper, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
  9. Tjek med en kødnål eller strikkepind, om kagen er gennembagt – der må ikke hænge rå dej på.
  10. Skær kagen i firkantede stykker, drys med flormelis, og servér.

TIP

Tilsæt en smule revet appelsinskal til dejen, inden du blander ingredienserne sammen for en mere aromatisk udgave.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.