Chokoladetrøffelkage med rom

200 g smør4 æg350 g sukker150 g mel4 spsk. kakao2 tsk. vanilje½ dl espresso el. stærk kaffeTrøffel:150 g mørk chokolade (70%)1 dl piskefløde2 spsk.
Af
af Redaktion

200 g smør
4 æg
350 g sukker
150 g mel
4 spsk. kakao
2 tsk. vanilje
½ dl espresso el. stærk kaffe

Trøffel:
150 g mørk chokolade (70%)
1 dl piskefløde
2 spsk. honning
30 g blødt smør
2 cl mørk rom


Pynt:
Sigtet kakao

Smelt smørret og køl det af. Bland æg, smør og sukker. Sigt de tørre ingredienser i og rør kaffen i. Hæld dejen i en smurt form med løs bund, ca. 24 cm. Bages nederst i ovnen ca. 35 min. ved 175° og køles af.
Trøffel: Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløde og honning op. Hæld det over chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret og rør det blankt. Lad trøffelmassen køle af. Bred den ud over tærten. Sæt den i køleskab til spisetid.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Mere til den søde tand...
Chokoladetripel
Kokosis med lime


Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.