Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas
Denne lækre dessert består af en skøn og blød fromage, en sorbet på appelsin og citron og lækkert karamelknas. Den perfekte fødselsdags- eller nytårsdessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t og 30 min
6 personer
Fromage
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g sukker
Saften af 1½ citron
Revet skal af ½ usprøjtet citron
1 dl piskefløde
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
1½ blad husblas
Sorbet
1 dl vand
120 g sukker
Saften af 4 appelsiner
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
Knas
100 g grofthakkede mandler
100 g sukker
Sprøde tuile
50 g usaltet smør
½ dl æggehvide
50 g flormelis
50 g hvedemel
Pynt
Revet, fast, bornholmsk lakrids
Fremgangsmåde
- Fromage Pisk æggeblommer luftige med sukker.
- Rør citronskal i.
- Udblød husblas i koldt vand i 5 min. og smelt det over vandbad.
- Fortynd med citronsaft og rør grundigt ud i æggesnapsen.
- Lad den lige sætte sig i 5 min., mens hvider og fløde piskes stift hver for sig.
- Vendes i og fyldes i små forme og stivner i køleskabet.
- Knas Sukker smeltes på pande, og mandler kommes i. Knuses til hård nougat.
- Sorbet Vand og sukker smeltes sammen og appelsinsaft kommes i.
- Røres på ismaskine til halvfrossen eller stilles i fryseren med et par ganges omrøring, og så kommes en letpisket æggehvide i. Fryses.
- Tuiles Smelt smørret i en gryde og pisk glat med resten af ingredienserne.
- Tag et stykke pap, skær et trekantet hul og brug det til form, hvor du smører dejen ud på bagepapir til trekantede kager.
- Bages ved 170° i 10 min. til gyldne og tages ud og op af formen. Kan rulles varme om kagerulle og derved danne buer.
- Anrettes med fromage, skefulde af sorbet, tuilles og revet, fast lakrids over.

Dessert & Kage
Chokoladesorbet med brombær og nødder i honning

Dessert & Kage| Galleri