Opskrifter

Clafouti: tærte med banan

Tirsdag, 6. juni 2017af Christine Bille Nielsen
Clafouti er en delikat tærte med banan, overdrysset med pistacienødder.

Ingredienser til clafouti: tærte med banan

(8 stk.)
50 g smeltet smør
1 knivspids salt
4 æg
65 g hvedemel
15 g majsstivelse
125 g sukker
2½ dl mælk
1 vaniljestang
6 modne bananer
25 g pistacienødder
2 dl piskefløde

Alternativ til clafouti: tærte med banan: Stikkelsbærtærte

Fremgangsmåde til clafouti med banan

Smelt smørret i en kasserolle.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Blend vanilje, æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk og salt i en blender. Hæld smørret i, mens du blender.

Skræl bananerne og flæk dem. Læg dem i et stort smurt ovnfast fad. Skær evt. bananerne i mindre stykker, så de ligger tæt i fadet.

Hæld dejen i fadet omkring bananerne.

Bag kagen 10 min. ved 200°. Skru ovnen ned til 180°, og bag kagen endnu 20 min., til claufoutien er gyldenbrun på toppen.

Hak pistacierne og drys dem over kagen. Servér med friskpisket flødeskum, mens kagen er lun.