Ingredienser til clafoutis (kirsebærtærte)
(4 pers.)
300 g udstenede kirsebær - friske, syltede el. optøede frosne
Creme
¼ l mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
1 tsk. majsstivelse
Mandelcreme
100 g mandelmel el. meget finthakkede mandler
100 g flormelis
½ tsk. majsstivelse
100 g blødt smør
2 æg
Fremgangsmåde
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og mælk i og varm det til lige ved kogepunktet under piskning. Tag gryden fra varmen. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.
Mandelcreme: Bland mandler, flormelis og majsstivelse. Rør det bløde smør i og rør æggene i. Bland de to slags cremer og vend kirsebærrene i.
Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 40 min. ved 180° på midterrillen.
Servér kagen lun med flødeskum pisket med vanilje eller vaniljeis til.
Tip: Clafoutis kan laves med alle mulige frugter, æbler, pærer, solbær, rabarber eller blommer. Kun fantasien sætter grænser.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Små bærtærter med kokos
Kirsebæris
Se vores galleri herunder med de mange skønne dessert-tærter
Skønne desserttærter














Kaneltærter med citruscreme
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter
Se opskriften her...


Pæretærte med mandellåg
En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum
Se opskriften her...


















Annas æbletærte
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag
Se opskriften her...






Banantærte
Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagt
Se opskriften her...