Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur

Disse lækre fastelavnsboller er formet som små firkanter, og så er de fyldt med lækker appelsincreme og toppet med appelsinglasur.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: wichmann+bendtsen Photography
Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur
50 min
12 stk
Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme
200 g smør
250 g mel
3 spsk. yoghurt
Æg til pensling
Appelsincreme
1 æg
1½ spsk. sukker
1½ spsk. mel
1 dl fløde 9%
½ dl appelsinsaft
½ stang vanilje
Appelsinglasur
70 g flormelis
1 spsk. appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin

Fremgangsmåde

  1. Hak smør og mel til en grynet masse.
  2. Kom yoghurt i, saml dejen og læg den på køl i 30 min.
  3. Bland æg, sukker, mel, fløde, appelsinsaft og vaniljekorn sammen i en gryde og kog det igennem under piskning.
  4. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, del den i firkanter på 10 x 10 cm og læg en skefuld creme på hver.
  5. Pensl kanterne med æg, saml hjørnerne over cremen og tryk kanterne godt sammen.
  6. Bag bollerne ved 225° i 15 min.
  7. Rør flormelis med appelsinsaft og -skal og dekorer fastelavnsbollerne.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.