Opskrifter

Ferskenparfait lavet på honning og yoghurt

Onsdag, 5. august 2009Opdateret 23 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet ferskenparfait på honning og yoghurt, som serveres med friske ferskner og knasende søde mandler. Velbekomme!
30 min
8 personer
Ferskenparfait
350 g honning (flydende)
1 vaniljestang
6 ferskner
4 æggeblommer (pasteuriserede)
½ l 10% yoghurt
Pynt
2 ferskner i både
40 g flydende honning
60 g mandler

Fremgangsmåde

OBS: Isen skal stå på frys nogle timer, inden den kan serveres.

  1. Flå fersknerne, udsten dem og kog dem møre i halvdelen af honningen.
  2. Tag dem op og mos dem.
  3. Pisk æggeblommerne med resten af honningen og fold ferskenmos, vaniljekorn og yoghurt i.
  4. Stil i fryseren og eller kør det på ismaskine (denne is kræver dog ikke så meget omrøring). Frys det nogle timer.
  5. Servér isen med friske både af ferskner og mandler i honning.