Opskrifter

Fløderand med frugtsovs

Lørdag, 25. april 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Delikat dessert - blød fløderand med sovs af røde bær

Opskrift på fløderand med frugtsovs

(4 pers.)
2 blade husblas
1½ dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 vaniljestang
3 spsk. sukker
200 g frosne bær, fx hindbær, jordbær el. rabarber
100 g sukker

Sådan laver du fløderand med frugtsovs

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.

Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland kornene med sukker.

Kog fløde og mælk sammen med den tomme vaniljestang og sluk for varmen.

Smelt husblassen i den varme flødemasse og rør vaniljesukkeret i.

Fordel flødemassen i små portionsskåle eller glas og stil dem på køl i 2-3 timer.

Kog de frosne bær sammen med sukkeret, til det er som tynd sirup. Afkøl og servér til fløderanden.

Flere lækre desserter i galleriet:

Chokolade i desserter