Opskrifter

Fristende opskrifter på skøn blommekage med kanel samt lækkert rosinbrød

Onsdag, 24. oktober 2018ANNONCE
Vi elsker at bage, og når det kommer til kage, har vi nogle efterårsfavoritter. Prøv denne blommekage og opskriften på et luftigt formbrød med en skøn smag af rosiner.

Ingredienser til blommekage med kanel

(10-12 pers.)

Fyld:
7 blommer
2 spsk. kanel
3 spsk. sukker

Dej:
4 æg
200 g farin
200 g smør
200 g hvedemel
1 tsk. Bagepulver

Drys:
1 tsk. kanel
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Fyld:
Del blommerne og fjern stenene.
Kom blommerne i en Zipper® lynlåsposerne fra Toppits®.
Hæld kanel og sukker i posen, og ryst den.

Lad blommerne ligge i posen, mens du forbereder dejen til kagen.

Dej:

Pisk æggene med farin, smelt smørret og rør det i.
Sigt mel og bagepulver og vend det i æggene.
Beklæd en springform på 22 cm i diameter med Toppits®-bagepapir og fordel dejen i.
Læg blommerne på dejen og tryk dem let ned, drys med lidt sukker og kanel.
Bag kagen ved 175° i ca. 40-50 min.

Derfor skal du bruge lynlåsposerne fra Toppits®

Zipper® lynlåsposerne fra Toppits® kan anvendes til at nedfryse og holde fødevarer friske.

Den patenterede Zipper® lynlås holder absolut tæt, hvorfor den sikrer en pålidelig og bekvem opbevaring af madvarerne. Den tætte lynlås gør det desuden muligt at blande, ryste og massere eksempelvis blommefyldet til denne kage godt sammen - helt uden grissende uheld. Som en sidegevinst er lynlåsposerne også meget anvendelige til transport af andre smågenstande.

Et ZZZZZZip til mange lejligheder.

Opskrift på formbrød med rosiner

Rosinbroed

Ingredienser til formbrød med rosiner

(1 brød)

25 g gær
40 g smør
3 dl sødmælk
2 æg
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
1½ dl lyse rosiner
Ca. 600 g hvedemel

Pensling:
1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Smelt smørret, rør mælken i og opløs gæren i mælken.
Rør æggene i et ad gangen, tilsæt salt og sukker.
Bland rosinerne med lidt mel og kom det i. Rør resten af melet i lidt ad gangen til en glat og ensartet dej.
Lad dejen hæve i 1 time.
Ælt dejen godt igennem, læg den i en form foret med Toppits®-bagepapir og pensl med æg.
Bag brødet nederst i en 225° varm ovn i 5 min., skru ned til 200° og bag i yderligere 30 min.
Lad brødet afkøle i formen.

Tip:
Der er altid noget bagepapir, der hænger ud over kanten, når du beklæder en form. I stedet for at klippe det af og smide det i skraldespanden, kan du bruge det afklippede Toppits®-bagepapir til at smøre formens kant. Så slipper du for at bruge en pensel, som skal rengøres.

Derfor skal du bruge Toppits®-bagepapir

Toppits®-bagepapir er praktisk og nemt at bruge. Det er allerede skåret i ark, så du slipper for besværet med selv at skulle rive eller klippe, når en bradepande eller bage­plade skal dækkes med bagepapir.

Desuden gør den særlige overflade og noprede struktur på Toppits®-bagepapiret, at dit bagværk slipper let og aldrig brænder fast. Og som en ekstra bonus er bagepapiret fedt- og fugtafvisende, så bradepanden kun kræver et minimum af rengøring efter brug. Nemmere bliver det ikke.

Læs mere på Toppits.dk