Opskrifter

Hjemmelavede donuts og mini jelly-donuts

Lørdag, 16. juni 2018Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Ved både at lave donuts og mini jelly-donuts samtidig går der ingen dej til spilde. Dejen fra donut-hullet udgør nemlig en helt ny lille jelly-donut. Smart - og lækkert!

Ingredienser til hjemmelavede donuts og jelly-donuts:

(12 stk.)

15 g gær
2 dl mælk
550 g mel
50 g sukker
60 g smør
2 æg
½ dl fløde
1 l vindruekerneolie

Prøv også: Servér de hjemmebagte donuts sammen med hjemmelavet hyldeblomstsaft

Til donuts:
200 g flormelis
1¼ pasteuriseret æggehvide
1 tsk. frugtfarve
3 spsk. sukkerkrymmel el. frysetørrede bær, hakkede nødder el. kokos

Til jelly-donuts:
½ dl jordbærmarmelade
2 spsk. flormelis

Se også: Spandauere med sød vaniljecreme

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken og hak mel, sukker og smør sammen.
Rør æg og fløde i mælken og rør blandingen i melblandingen.
Dæk dejen til og stil den til hævning i 60 min.
Rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse og udstik den i cirkler på 6 cm. Udstik midten af cirklerne med et glas og sæt både ringe og midtercirklerne på en plade med bagepapir, dæk dem med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 45 min.
Varm olien op, til den syder om en tandstik, og bag donutringe og minidonuts i ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne.
Lad donutsene dryppe af på et stykke fedtsugende papir og lad dem køle lidt.
Rør flormelis, æggehvide og evt. frugtfarve glat, dyp donutsringene i glasur og drys med sukkerkrymmel.
Blend marmeladen eller purér den gennem en sigte og kom den i en sprøjtepose med fyldetylle. Stik fyldetyllen ind i minidonutsene, fyld dem forsigtigt og drys med flormelis og servér.

Prøv også: Rabarbersnegle med romglasur