Hjemmelavet kagemand

Hip hip hurra! Står der en fødselsdag for døren, må kagemanden på bordet. Her får du opskriften på en helt klassisk kagemand af vandbakkelsesdej.
Af
Af: Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Hjemmelavet kagemand
Annonce

Ingredienser til hjemmelavet kagemand:

Vandbakkelsesdej:
3 dl vand
125 g smør
¼ tsk. salt
150 g mel
4 æg

Pynt:
350 g flormelis
4 spsk. appelsinsaft
1 pose slik snørebånd
1 pose blandet slik

Prøv også: Supplér din kagemand med en lækker fødselsdagslagkage

Fremgangsmåde:

Kog vand, smør og salt op, tilsæt melet under omrøring.
Rør dejen godt igennem over varmen, tag gryden af og lad den svale let.
Rør æggene i et ad gangen og kom dejen i en sprøjtepose.
Sprøjt dejen ud i form som en kagemand i et 5 mm tykt lag på en plade beklædt med bagepapir.
Bag den ved 200° i 25-30 min.
Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en glat glasur og pynt den afkølede kagemand med slik.

Se også: Fødselsdag: Kringle med marcipan, mandler og sukker

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.