Hjemmelavet kagemand

Hip hip hurra! Står der en fødselsdag for døren, må kagemanden på bordet. Her får du opskriften på en helt klassisk kagemand af vandbakkelsesdej.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Hjemmelavet kagemand

Ingredienser til hjemmelavet kagemand:

Vandbakkelsesdej:
3 dl vand
125 g smør
¼ tsk. salt
150 g mel
4 æg

Pynt:
350 g flormelis
4 spsk. appelsinsaft
1 pose slik snørebånd
1 pose blandet slik

Prøv også: Supplér din kagemand med en lækker fødselsdagslagkage

Fremgangsmåde:

Kog vand, smør og salt op, tilsæt melet under omrøring.
Rør dejen godt igennem over varmen, tag gryden af og lad den svale let.
Rør æggene i et ad gangen og kom dejen i en sprøjtepose.
Sprøjt dejen ud i form som en kagemand i et 5 mm tykt lag på en plade beklædt med bagepapir.
Bag den ved 200° i 25-30 min.
Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en glat glasur og pynt den afkølede kagemand med slik.

Se også: Fødselsdag: Kringle med marcipan, mandler og sukker

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.