Opskrifter

Honningkage

Lørdag, 4. februar 2012af Redaktion
Lækker kage med chokoladeovertræk

Ingredienser til honningkage


4 æg
200 g sukker
250 g honning
100 g smør
¼ tsk. stødt nellike
¼ tsk. peber
¼ tsk. stødt ingefær
1 tsk. bagepulver
250 g hvedemel

Glasur
Mørk chokolade
2 spsk. smør
Evt. lidt kagepynt

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker godt. Kom smeltet smør og honning i. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Beklæd en form på 18 x 26 cm med bagepapir og hæld dejen i. Sæt formen på nederste rille i en 150° varm ovn og bag kagen 45 min.
Smelt chokolade og smør og fordel glasuren over kagen. Pynt evt. med kagepynt.

Bageopskrift: Aase Dotterud, Mette Sundsbø og Tine BA


Find flere opskrifter her...
Chokoladekager med flødeost
Kærlighedskager
Æbledrømme med kokos




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop