Jordbær-cheesecake

Man forstår godt hvorfor cheesecakes er blevet så populære, når man sætter tænderne i denne dejlighed!
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger

Opskrift på cheesecake med jordbær

(6 pers.)

Bund
100 g smør
½ pakke Digestive-kiks, 200 g

Fyld
3 usprøjtede lime
1 dåse sødet
kondenseret mælk (Nestlé)
4 æggeblommer

Pynt
150 g hindbær
2 spsk. vand
2 spsk. sukker
200 g jordbær

Fremgangsmåde til jordbær-cheesecake

Knus kiksene og bland dem med smørret. Tryk massen ud i en springform, der er ca. 22-24 cm i diameter, og bag bunden ca. 10 min. ved 180°. Køl bunden af.

Fyld: Riv limeskallen fint og pres saften. Bland æggeblommer og kondenseret mælk med lime. Hæld det i formen og bag kagen ved 100° ca. 35 min., til fyldet er stivnet.

Pynt: Blend hindbær, vand og sukker. Gnid det igennem en sigte, så de små kerner holdes tilbage, og smør det på kagen. Pynt med jordbær.

Flere kager med jordbær og rabarber

Vi elsker jordbær og rabarber!

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.