Opskrift på jordbær-koldskål
250 g jordbær
4 spsk. sukker
2 pasteuriserede
æggeblommer
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Tilbehør
Kammerjunkere
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Muffins i massevis |
![]() |
15 gode opskrifter på svinemørbrad |
![]() |
Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter) |
Fremgangsmåde til jordbær-koldskål
Mos halvdelen af jordbærrene med halvdelen af sukkeret og skær resten i skiver.
Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret og halvér vaniljestangen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem i æggesnapsen sammen med de moste jordbær.
Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag den til med citronsaft.
Servér koldskålen sammen med de skivede jordbær og evt. kammerjunkere.