Ingredienser til jordbær-marengsroulade
(8-10 pers.)
4 store æggehvider
225 g sukker
½ tsk. citronsaft
50 g fint blendede mandler
Fyld
3 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
4 spsk. lemoncurd
250 g jordbær
1 spsk. sukker
Lidt mandelflager
Fremgangsmåde til jordbær-marengsroulade
Pisk æggehviderne halvstive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til marengsen bliver sej. Tilsæt citronsaft og fold mandelmelet i. Fordel dejen i en firkant på ca. 32 x 38 cm på et stk. bagepapir. Bag marengsen ved 190º i 30-35 min. Vend den ud på flormelis-drysset bagepapir.
Pisk fløden til skum, gem evt. lidt til pynt. Vend forsigtigt lemoncurd og flormelis i flødeskummen, det skal ikke vendes helt ind i flødeskummen, massen skal være stribet. Rens jordbærrene, skær 8 af dem i pæne flager og gem dem til pynt. Skær resten i mindre stk. og vend dem med sukker. Kom flødeskummen på marengsbunden, fordel jordbærstykkerne over og rul rouladen. Sigt flormelis over og tut op med flødeskum, mandelflager og jordbær.
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lagkage med sommerbær
Nødderulle med fyld
Vi elsker jordbær og rabarber!




Cheesecake med icing og jordbær
Lækre små kager, der kan tages med på skovturen
Find opskriften her...














Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
God dessert med kærnemælk og rabarber
Find opskriften her...




Lun brieost med jordbær-rabarberchutney
En god lun dessert med chutney
Find opskriften her...




Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Lækker kølig isdessert
Find opskriften her...




Vinsyltede jordbær med balsamico
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
Find opskriften her...

