Sød og knasende marengs-roulade med fyld af jordbær og lemoncurd

Denne roulade er perfekt til dig med en sød tand! Den søde marengs er dejlig sprød, og så giver fyldet af jordbær og lemoncurd et friskt twist.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Marengs-roulade med jordbær og lemoncurd
45 min
8 personer
Marengs-roulade
4 store æggehvider
225 g sukker
½ tsk. citronsaft
50 g fint blendede mandler
Fyld
3 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
4 spsk. lemoncurd
250 g jordbær
1 spsk. sukker
Lidt mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne halvstive.
  2. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til marengsen bliver sej.
  3. Tilsæt citronsaft og fold mandelmelet i.
  4. Fordel dejen i en firkant på ca. 32 x 38 cm på et stk. bagepapir.
  5. Bag marengsen ved 190º i 30-35 min. Vend den ud på flormelis-drysset bagepapir.
  6. Pisk fløden til skum, gem evt. lidt til pynt.
  7. Vend forsigtigt lemoncurd og flormelis i flødeskummen, det skal ikke vendes helt ind i flødeskummen, massen skal være stribet.
  8. Rens jordbærrene, skær 8 af dem i pæne flager og gem dem til pynt. Skær resten i mindre stk. og vend dem med sukker.
  9. Kom flødeskummen på marengsbunden, fordel jordbærstykkerne over og rul rouladen.
  10. Sigt flormelis over og tut op med flødeskum, mandelflager og jordbær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.