Opskrifter

Jordbær-marengsroulade

Lørdag, 15. juni 2013af Redaktion
Til jer med en sød tand - en himmelsk dessert!

Ingredienser til jordbær-marengsroulade

(8-10 pers.)

4 store æggehvider
225 g sukker
½ tsk. citronsaft
50 g fint blendede mandler

Fyld
3 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
4 spsk. lemoncurd
250 g jordbær
1 spsk. sukker
Lidt mandelflager

Fremgangsmåde til jordbær-marengsroulade

Pisk æggehviderne halvstive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til marengsen bliver sej. Tilsæt citronsaft og fold mandelmelet i. Fordel dejen i en firkant på ca. 32 x 38 cm på et stk. bagepapir. Bag marengsen ved 190º i 30-35 min. Vend den ud på flormelis-drysset bagepapir.

Pisk fløden til skum, gem evt. lidt til pynt. Vend forsigtigt lemoncurd og flormelis i flødeskummen, det skal ikke vendes helt ind i flødeskummen, massen skal være stribet. Rens jordbærrene, skær 8 af dem i pæne flager og gem dem til pynt. Skær resten i mindre stk. og vend dem med sukker. Kom flødeskummen på marengsbunden, fordel jordbærstykkerne over og rul rouladen. Sigt flormelis over og tut op med flødeskum, mandelflager og jordbær.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Lagkage med sommerbær
Nødderulle med fyld

Vi elsker jordbær og rabarber!