Jordbær macarons med fyld af jordbærmarmelade
Her får du opskriften på de skønneste franske macarons, der både smager af jordbær indeni og udenpå.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen

Jordbærmakroner eller jordbær macarons - den franske fristelse fyldt med jordbærmarmelade.
Foto: Jette Vesterager
Annonce
40 min
Jordbær macarons
3 æggehvider
1 tsk. eddike
1 spsk. jordbærsaft
1 spsk. rødbedesaft (bare riv lidt af en rødbede, så giver det sig selv)
100 g sukker
175 flormelis
1 dl fast jordbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne stive med eddike og tilsæt sukker lidt ad gangen.
- Når de er helt seje, piskes de to røde safter forsigtigt i.
- Fold sigtet flormelis i og kom massen i en tylle med stor, glat tut.
- Afsæt små runde makroner med afstand imellem.
- Sæt dem i ovnen ved 120° i 15 min. Tjek, om de er tørre nok, ellers skru ned til 100° og giv dem mere tid. De må endelig ikke tage farve, så temperaturen må ikke sættes for højt.
- Smør lidt marmelade på de afkølede makroner og opbevar dem koldt.

Hjemmebag| Galleri
Hjemmebag: 3 klassiske franske fristelser

Dessert & Kage
Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme
Annonce








