Klatkager - brug resterne fra risengrøden

Det kræver lidt øvelse at lave gode klatkager, men så smager de til gengæld skønt.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Jette M. Vesterager.
Klatkager - brug resterne fra risengrøden

Brug resterne fra risengrøden til at lave lækre klatkager. Server dem med syltetøj og flormelis. Mums!

Opskrift på klatkager

(Klatkager til 2 pers.)
15 min.

2-3 dl risengrød (rest fra dagen før)
1 æg
Korn fra ½ vaniljestang
35 g hvedemel
1 spsk. sukker
Evt. lidt revet citronskal
Smør til stegning

Prøv også: Sunde klatkager

Sådan laver du klatkager

Det hele røres sammen. Smørret smeltes på panden, det bruser op, så ned igen, og så skrues ned. Dejen hældes på panden i klatter, som steges 3 min. på hver side. Serveres med syltetøj og flormelis.

Flere julelækkerier...
Engelsk plumkage
Juleappelsiner
Kandiserede æbler

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.