Opskrifter

Krydrede æbler med mascarponecreme

Mandag, 6. december 2010af Redaktion
Frisk dessert krydret med chili, ingefær og stjerneanis

(4 pers.)

6 mindre æbler (f.eks coxorange)

Lage
150 g rørsukker
4 dl vand
2 stjerneanis
10 letknuste, hele kardemomme
3 kanelstænger
1 spsk. hakket, frisk ingefær
1 nip tørrede chiliflager
1 strimmel usprøjtet citronskal

Tilbehør
1 bæger mascarponecreme (italiensk friskost, findes i supermarkedets køledisk)
1 dl piskefløde til flødeskum
1 spsk. æblelage
1 blad husblas
Nogle sprøde småkager

Bland rørsukker med vand, krydderier og citronskal og kog lagen i 2-3 min. Tag lagen af varmen og køl af. Skær æbler i halve eller kvarte og fjern kernehuset. Læg dem i lagen og lad dem trække i 30 min. Tag så æblerne op og kog lagen ind i 3-5 min. Gem lidt af lagen og hæld det meste af den afkølede lage over æblerne, der anrettes i glas. Udblød husblas og smelt det over vandbad. Rør den tynd med lagen og rør det i mascarponenen, hvori også flødeskummet vendes i. Serveres til æblerne med lagen og en sprød kage.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kandiserede æbler
Safrankylling med kardemommeblommer
Braiseret nakkekam med kanel, chili og fennikelfrø



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop