Lavendelbrød

Godt brød med lavendel og krydderurter
Af
af Redaktion

(2 brød)

2½ dl mælk
25 g smør
50 g gær
2½ dl vand
1 spsk. honning
2 tsk. salt
½-¾ dl friske lavendel­blomster
Ca. 725 g mel

Fyld
75 g blødt smør
¾ dl blandede, finthakkede krydderurter

Pensling
Sammenpisket æg
Birkes

Lun mælken og rør smørret i. Tilsæt smuldret gær, vand, honning, salt, lavendler og det meste af melet. Tilsæt mere mel under æltningen, til dejen er smidig og blank. Hæver lunt tildækket 1 time. Rør fyldet sammen. Del dejen i 2 og rul dem ud i firkanter, ca. 25 x 35 cm. Smør fyldet på og rul dejen sammen som en roulade. Læg brødene på plade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Efterhæver lunt ca. 30 min. Pensl brødene med æg og drys birkes på. Rids brødene på langs. Bages på nederste ovnrille 20-25 min. ved 200°.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter på brød her...
Majsbrød
Bananbrød
Sigtebrød med kartofler og kommen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.