(10 stk.)
Det skal du bruge til mazarinkage:
3 æg
75 g kartoffelmel
100 g hvedemel
150 g flormelis
1½ tsk. bagepulver
2 store, modne bananer
200 g marcipan
100 g blødt smør + 1 spsk. til at smøre formen
Karamelglasur:
75 g sukker
25 g smør
25 g mørk chokolade
Pynt:
25 g ristede peanuts
Prøv også: Mazarinkage med æble
Sådan laver du mazarinkagen
Del æggene i blommer og hvider.
Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis og bagepulver sammen.
Mos bananerne med en gaffel.
Riv marcipanen groft.
Ælt bananmos, marcipan og smør godt sammen til en helt homogen dej.
Rør æggeblommerne i dejen og derefter melblandingen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smør en tærteform på ca. 24 i diameter.
Kom dejen i formen.
Glat overfladen pænt ud.
Bag kagen ca. 20-30 min. ved 180º, til kagen er gennembagt og gyldenbrun på toppen.
Lad kagen køle af i formen.
Karamelglasur:
Smelt sukkeret i en kasserolle, til det karamelliserer og er lysebrunt.
Fjern kasserollen fra blusset og smelt smørret i karamellen.
Hak chokoladen og vend den i karamellen, til den smelter.
Bred glasuren ud på toppen af mazarinkagen og drys med peanuts.
Prøv også: Citron-halvmåne
Tag et kig i galleriet og find mange flere lækre kager!
Kager i bradepande
















Sandkage med citron og vanilje
Nem og god kage - tilføj eventuelt frugtstykker
Se opskriften her...
8 / 18






Radiokage
Tresserkage, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer
Se opskriften her...
11 / 18






Æblekage bagt i lag
Lækker kage med masser af æbler og fugtig marcipandej
Se opskriften her...
14 / 18





