Mazarinkage med banan og karamelglasur

Her får du en opskrift, der virkelig kan få smilet frem på enhver kage elskers læber!
Af
af opskrift: Christine Bille Nielsen og Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Mazarinkage med banan, karamelglasur, chokolade og peanuts på toppen
(10 stk.)

Det skal du bruge til mazarinkage:

3 æg 75 g kartoffelmel 100 g hvedemel 150 g flormelis 1½ tsk. bagepulver 2 store, modne bananer 200 g marcipan 100 g blødt smør + 1 spsk. til at smøre formen Karamelglasur: 75 g sukker 25 g smør 25 g mørk chokolade Pynt: 25 g ristede peanuts Prøv også: Mazarinkage med æble

Sådan laver du mazarinkagen

Del æggene i blommer og hvider. Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis og bagepulver sammen. Mos bananerne med en gaffel. Riv marcipanen groft. Ælt bananmos, marcipan og smør godt sammen til en helt homogen dej. Rør æggeblommerne i dejen og derefter melblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en tærteform på ca. 24 i diameter. Kom dejen i formen. Glat overfladen pænt ud. Bag kagen ca. 20-30 min. ved 180º, til kagen er gennembagt og gyldenbrun på toppen. Lad kagen køle af i formen. Karamelglasur: Smelt sukkeret i en kasserolle, til det karamelliserer og er lysebrunt. Fjern kasserollen fra blusset og smelt smørret i karamellen. Hak chokoladen og vend den i karamellen, til den smelter. Bred glasuren ud på toppen af mazarinkagen og drys med peanuts. Prøv også: Citron-halvmåne Tag et kig i galleriet og find mange flere lækre kager!
Kager i bradepande

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.