Ingredienser til ostekage (cheesecake)
(8 stk.)
Bund
40 g smør
6 Digestivekiks
Fyld
200 g neutral flødeost, f.eks. Philadelphia
1 dl sukker
1 æg
1 dl cremefraiche
1 tsk. vaniljesukker
1-2 tsk. revet, usprøjtet citronskal
2 tsk. citronsaft
Pynt
2 dl fortyndet jordbærsaft
1½ -2 tsk. gelatinepulver
Jordbær
TIP
Det er nemt at arbejde med gelatinepulver, det skal bare opløses i lidt koldt vand, inden du rører det i saften.
Fremgangsmåde til ostekage
Smelt smørret. Knus kiksene fint og bland dem med smørret. Tryk kiksedejen ud i 8 muffinsforme.
Pisk osten med sukkeret. Rør æg, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og saft i. Fordel flødecremen i formene og bag kagerne midt i ovnen ved 200° i 20-25 min. Sluk for oven og lad kagerne stå yderligere 10 min. i ovnen. Kog jordbærsaften op og tilsæt gelatinepulveret. Lad geléen køle af. Skær jordbærrene i skiver og læg dem i en krans på kagerne, hæld geléen over.
Bageopskrift: Tina Gustafsson og Malin Carlsson. Assistent: Sandra Runge Baadtoft
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Chokoladeroulade med bær og fløde
Marcipanruder med jordbærmousse
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop