Opskrifter

Moccakarameller

Onsdag, 10. august 2011af Redaktion
Man behøver ikke være stor kaffefan for at blive forfalden til disse lækre karameller

2 dl piskefløde
1 dl sirup
160 g sukker
1 tsk. vaniljeessens
40 g smør
2 tsk. frysetørret kaffe
100 g mørk chokolade
1 spsk. kandiserede violer
Spiseligt guldstøv

Kom piskefløde, sirup, sukker, vaniljeessens, smør og kaffe i en tykbundet gryde og bring det i kog ved svag varme. Lad blandingen småkoge i 35 min., til blandingen når en temperatur på 122°, rør indimellem.
Hæld den varme karamel i et fad foret med bagepapir og lad den afkøle helt. Smelt chokoladen over vandbad og skær karamelmassen i små, aflange tern. Dyp halvdelen af karamellerne i chokoladen, drys med violer eller guldstøv og lad dem størkne.
Pak resten af karamellerne ind i cellofan eller server dem, som de er.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Chokoladekarameller med mandler
Jordbær-hasselnøddetærte
Yoghurt-istårn med karamel




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop