Annonce

Jordbær-hasselnøddetærte

Skøn tærte med bær og nødder
Af
af Redaktion
Annonce

Opskrift på jordbær-hasselnøddetærte

(6-8 pers.)

Dej
140 g hvedemel
50 g blendede hasselnødder
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme

Fyld
1 bæger mascarpone (200-250 g)
4 spsk. sukker
1½ dl piskefløde
500 g jordbær

Pynt
1 dl sødmælk
150 g fløde-karameller
Ristede, afskallede hasselnødder

Køb billigt køkkenudstyr

Fremgangsmåde til jordbær-hasselnøddetærte

Kom mel, nødder, sukker og smør i en foodprocessor og blend, til det er som smuldret dej. Saml dejen med en æggeblomme og lad den køle af 30 min. Smør en tærteform på ca. 25 cm i diameter og tryk dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag 15 min. med bagepapir over dejen og tørrede ærter eller lign. snydefyld. Fjern så fyldet og bag færdig i 10 min. Pisk mascarponen med sukker. Pisk fløden til skum for sig og vend i mascarponen. Skyl og halver halvdelen af jordbærrene og vend dem i fyldet. Kom fyldet i den afkølede tærtedej.
Kog mælk og flødekarameller sammen, til det er som tyk karamelsovs. Tag af varmen. Pynt med karamelsovs, halve jordbær og meget grofthakkede hasselnødder, der drysses over.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Marengsbund med jordbær og lime
Birgits jordbærtærte
Rabarbermuffins

Find mange flere opskrifter med jordbær og rabarber her...

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.