Opskrifter

Nøddebrownies

Fredag, 2. marts 2012af Redaktion
Uhm! Brownies, der smager som letbagt konfekt, har en skøn, blød konsistens og kraftig chokoladesmag. Under kølig opbevaring kan de holde sig 2-3 dage, og de kan fryses

(12 store eller 24 mindre stykker)

250 g chokolade 70%
250 g blødt smør
175 g rørsukker
3 æg
½ dl mælk
60 g mel
75 g kakao
½ tsk. bagepulver
Et nip salt
50 g grofthakkede nødder

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Hak chokoladen og smelt 200 g over vandbad eller i mikroovn. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen under piskning. Rør mælk og den smeltede chokolade i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det i dejen sammen med nødderne og resten af den hakkede chokolade. Bred dejen ud i en beklædt form på ca. 20 x 26 cm. Bag kagen midt i ovnen ca. 30 min. ved 175°. Sluk for ovnen og lad kagen stå 10 min. i ovnens eftervarme. Lad kagen køle af i formen og skær den i firkanter.
Tip: Skær ud i store firkanter til dessert med frugt og flødeskum og små firkanter til kaffe eller te.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Chokoladebrownie
med cappuccino-
creme


Brownies med oste-
creme


Mokkastykker


Chokoladekage
med blød creme og
tørrede jordbær












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop