(Ca. 8 stk.)
Det skal du bruge til nougat-lagkage med makronbund:
Lagkagebunde:
3 æg
160 g sukker
120 g mel
120 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
Makronbund:
250 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider
Nougatcreme:
100 g nougat
130 g smør
160 g flormelis
1 dl hindbærmarmelade
Glasur:
100 g chokolade
2 spsk. flormelis
2 spsk. stærk kaffe
1½ dl piskefløde
Frysetørrede hindbær
Sådan laver du nougat-lagkage med makronbund
Pisk æg med sukker og bland mel, kartoffelmel og bagepulver i.
Hæld dejen i en smurt springform på 24 cm.
Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i to bunde.
Rør marcipan, sukker og æggehvider godt sammen til en lind masse.
Tegn en cirkel på 24 cm på et stykke bagepapir, sprøjt makrondejen ud i cirklen, bag den ved 200° i 20 min. og lad den afkøle.
Smelt nougaten og pisk smør, flormelis og nougat til en ensartet creme.
Læg makronbunden nederst, fordel nougatcremen over og herefter de to lyse bunde med marmeladen imellem.
Smelt chokoladen, rør flormelis og kaffe i, fordel glasuren over kagen og drys med frysetørrede hindbær.
Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle.
Dekorér kanten med flødeskum og servér.