Nougatlagkage med makronbund, nougatcreme og hindbærmarmelade
Skal du holde fødselsdag eller bare gøre lidt ekstra ud af kagen, så er denne nougatlagkage perfekt. Bløde bunde, hindbærmarmelade, flødeskum og en knasende bund.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger

Opskrifter giver ca. 8 stykker.
1 t
8 personer
Lagkagebunde
3 æg
160 g sukker
120 g mel
120 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
Makronbund
250 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider
Nougatcreme
100 g nougat
130 g smør
160 g flormelis
1 dl hindbærmarmelade
Glasur
100 g chokolade
2 spsk. flormelis
2 spsk. stærk kaffe
1 1/2 dl piskefløde
Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
- Pisk æg med sukker og bland mel, kartoffelmel og bagepulver i.
- Hæld dejen i en smurt springform på 24 cm.
- Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i to bunde.
- Rør marcipan, sukker og æggehvider godt sammen til en lind masse.
- Tegn en cirkel på 24 cm på et stykke bagepapir, sprøjt makrondejen ud i cirklen, bag den ved 200° i 20 min. og lad den afkøle.
- Smelt nougaten og pisk smør, flormelis og nougat til en ensartet creme.
- Læg makronbunden nederst, fordel nougatcremen over og herefter de to lyse bunde med marmeladen imellem.
- Smelt chokoladen, rør flormelis og kaffe i, fordel glasuren over kagen og drys med frysetørrede hindbær.
- Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle.
- Dekorér kanten med flødeskum og servér.