Påske-flødebolleæg
(Ca. 25 stk.)
Bunde:
200 g marcipan
Skum:
½ dl vand
200 g sukker
50 g glukosesirup
½ stang vanilje
2 æggehvider
1 spsk. sukker
Overtræk:
300 g god mørk chokolade
Pynt: F.eks. gul krymmel, finthakkede pistacienødder eller spiselige, tørrede blomster
Fremgangsmåde
Bunde:
Rul marcipanen til en let oval pølse. Skær den i ca. 25 skiver, der er ca. 3 mm tykke. Læg skiverne på en plade med bagepapir. Tryk marcipanstykkerne, så de får æggeform, dvs. lidt spidse i den ene ende og tykkere i den anden. Bag dem i ovnen ved 200° i 3-4 min., eller til de er lysebrune i kanten. Lad dem køle af på pladen.
Skum:
Kog vand, sukker, glukose og vaniljekorn op i en kasserolle. Kog sukkerlagen, til den er 117°. Brug et termometer eller kog, til sukkerlagen bliver svagt lysebrun. Pisk æggehviderne op med 1 spsk. sukker, til det lige skummer. Pisk sukkerlagen i æggehviderne ved lav hastighed. Sæt hastigheden op til maks. og pisk ca. 15 min., til æggehviderne er kølet helt af. Sprøjt skummet på marcipanbundene. Glat dem til sidst med en teske dyppet i vand, så de får tydeligt æggeform. Lad dem stå 1 time og tørre, så de bliver nemmere at overtrække.