Opskrifter

Påskekage

Torsdag, 13. april 2017af Christine Bille og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En rigtig påskekage med flødeost og små søde påskeæg på toppen. Kagen er en klassisk mandelkage med marcipan.

Det skal du bruge til påskekage:

Dej: 200 g smør 160 g sukker 200 g marcipanmasse 4 æg 60 g hvedemel 80 g finthakkede mandler 4 spsk. sukker Top: 200 g flødeost naturel 150 g flormelis 1 usprøjtet appelsin Lidt orange el. gul frugtfarve Pynt: Revet appelsinskal og små, gule og orange påskeæg (slik) Prøv også denne påskekage der ligner en sød lille kylling

Sådan laver du kagen

Rør smørret blødt og luftigt med sukkeret. Rør revet marcipanmasse i. Del æggene i blommer og hvider og rør blommerne i smørmassen lidt ad gangen. Rør mel og finthakkede mandler i dejen. Pisk æggehviderne til skum og pisk dem seje med sukkeret, så de kan holde luften, mens de vendes i dejen. Kom dejen i en smurt og raspet springform på ca. 26 cm. Bag kagen ved 175º i ca. 50 min. Lad den afkøle. Rør en creme af flødeost, flormelis og revet appelsinskal. Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve. Pynt med appelsinskal og små slikæg. Prøv også: Påske chokoladekage