Opskrifter

Pære-solbærdrøm

Lørdag, 17. september 2011af Redaktion
En iskold dessert

(4 pers.)
25 min. + 4 timer på frost

3 pærer
2 spsk. vand
1 tsk. sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
½ stang vanilje
1½ dl piskefløde
100 g solbær
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
1 spsk. mandelflager

Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kog pærer, vand og sukker ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos pærerne, lad dem køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps og vend pæremosen heri. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Hæld ismassen i en fryseegnet form og frys isen i 2 timer, til den er grødet i konsistensen. Blend solbærrene med vaniljekorn og smag til med sukker. Vend solbærrene i pæreisen, uden de bliver blandet helt sammen, og frys den i yderligere 2 timer. Tag isen ud 20 min. før servering, anret isen som kugler og pynt med mandelflager.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Springform i silikone

Springformen er den perfekte kombination af platin silikone og ceramic. Slipper let, er 100 % tæt og bestandig overfor skrammer.
Formen koster 269 kr. og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Vaniljetoppe med rødvinspærer
Hindbæris med lakrids
Limedessert med knas







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop