Opskrifter

Pistaciestykker med citron og kokos

Torsdag, 23. april 2009af Redaktion
(12 stk.)125 g smør125 g sukkerRevet skal af1 usprøjtet citron1 spsk. citronsaft1 æg (pasteuriseret)250 g smuldret småkage (cookies uden chokolade el.

(12 stk.)

125 g smør
125 g sukker
Revet skal af
1 usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
1 æg (pasteuriseret)
250 g smuldret småkage (cookies uden chokolade el. italienske marengs)
60 g hakket syltet ingefær
2 spsk. kokosmel
70 g usaltede hakkede pistacier

Glasur
250 g flormelis
20 g smør
Skal og saft af 1 usprøjtet citron

Smør eller for en 22 x 22 cm pradepande. Smelt smør i en gryde, uden at det bruner. Tilsæt sukker, citronskal og -saft og rør, til sukkeret er opløst. Lad det simre i 2 min. Tag af varmen og lad det afkøle i 5 min. Pisk ægget sammen og rør det i. Fold det i dejen med kagesmulder, hakket ingefær, kokosmel og halvdelen af pistacierne. Pres massen i formen og sæt den i køleskabet i 2 timer for at samle sig.
Bland smør, flormelis og citronsaft og -skal i en gryde og kog det sammen i 2 min. Smør dette på den kolde kage og drys med resten af pistacierne. Stil koldt igen i 1 time og skær i firkanter.
Kagerne skal være klistrede.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Sulten efter is?
Hyldeblomstis på chokoladebunde
Kokosis med lime