Opskrift på rådhuspandekager
(6 pers.)
Dej:
25 g smør
½ usprøjtet citron
1 stort æg
Evt. 1-2 spsk. orangelikør
Ca. 3 dl mælk
125 g mel
¼ tsk. salt
½-1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
Smør til bagning
Orangecreme:
½ stang vanilje
1 æg
2 spsk. sukker
2½ tsk. majsstivelse
2½ dl mælk
½ usprøjtet appelsin
25 g mandler
1-2 spsk. orangelikør
1 dl piskefløde
Pynt:
25 g mandelsplitter
1-1½ dl abrikosmarmelade
Læs også: Opskrift på hjemmelavet marmelade
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen med mel, sukker, salt, citron og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
Creme: Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend letpisket flødeskum i cremen.
Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad
Pandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.