Ingredienser til rabarbertærte med marcipan
(6 pers.)
175 g hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
1 æg
Fyld til rabarbertærte
400 g rabarber
125 g sukker
½ vaniljestang
200 g marcipan
50 g hasselnødder
Pynt til rabarbertærte
Sigtet flormelis
Snittet mynte
Tilbehør til rabarbertærte
Flødeskum
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Bland mel og flormelis og smuldr smørret i. Tilsæt ægget og saml dejen med fingrene. Tryk dejen ud i en tærteform. Prik den med en gaffel og stil formen koldt 1-2 timer.
Fyld: Bland de snittede rabarber med sukker, vaniljekorn og godt halvdelen af de hakkede nødder. Fordel marcipanen i formen og læg rabarber og nødder oven på. Læg bagepapir over formen og bag ved 200° i 20 min. Fjern bagepapiret og bag videre ca. 35 min. Spis tærten lun eller kold med flødeskum.
Tip om rabarbertærte: Frosne rabarber optøs og tilsættes 1 tsk. kartoffelmel sammen med sukker og vanilje.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vi elsker jordbær og rabarber!
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær...
Vi elsker jordbær og rabarber!




Cheesecake med icing og jordbær
Lækre små kager, der kan tages med på skovturen
Find opskriften her...














Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
God dessert med kærnemælk og rabarber
Find opskriften her...




Lun brieost med jordbær-rabarberchutney
En god lun dessert med chutney
Find opskriften her...




Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Lækker kølig isdessert
Find opskriften her...




Vinsyltede jordbær med balsamico
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
Find opskriften her...

