Opskrifter

Ricottatærte med blåbær

Lørdag, 1. august 2009af Redaktion
Trylleri med blåbær

(8 pers.)

Dej
150 g hvedemel
75 g smør
50 g sukker


Fyld
250 g ricotta (hvid friskost)
150 g sukker
3 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
1 dl piskefløde
Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
2 spsk. hvedemel


Top
250 g blåbær
1 vaniljestang
100 g sukker
En anelse Melatin el. pektin til at gelere lagen med



Blend mel, sukker og smør til en smuldret dej, der samles med koldt vand, lægges koldt, rulles ud og kommes i en smurt tærteform og bages ved 200° med et falsk fyld af bagepapir og tørrede ærter i 15 min. Så tages det falske fyld ud og bunden bages videre i 10 min. til, stadig ved 200°. Blend så alle ingredienser til fyld og kom dem i den forbagte bund og bag ved 170° i 30 min. Kom vanilje og sukker i en gryde med 112 dl vand og kog sammen, til det laver store, seje bobler. Kom blåbærrene i og lad det koge 1 min. Jævn evt. lagen, så den er mere sirupsagtig. Hæld den afkølede lage over den lune tærte og server.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere gode kager med bær...
Frossen kirsebær-mandelroulade
Midsommertærte
Jordbærmedaljer