Frossen roulade med kirsebær og vaniljeis
Er du vild med roulade? Så bør du prøve denne frosne version med kirsebær og vaniljeis - helt perfekt til en varm sommerdag. Mums!
Af
af Helle Brønnum Carlsen

2 t og 20 min
8 personer
Rouladebund
5 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
60 g blendede mandler/mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fyld
½ liter vaniljeis
400 g kirsebær
100 g sukker
½ dl muscat de rivesaltes (sød dessertvin)
Fremgangsmåde
OBS: Rouladen skal gerne nå at være på frys i 2 timer, inden den serveres.
- Begynd med kirsebærrene. Udsten, halver, kog i sukker og vin i 5 min. og afkøl helt.
- Pisk så æggene med sukker i 10 min. til en meget luftig dej.
- Sigt mel over og fold i sammen med mandelmel, vaniljeekstrakt og bagepulver.
- Hæld dejen ud i en 22 x 31 cm foldet bagepapirform. Bag ved 180° i 10-12 min.
- Vend rouladebunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og fold straks dejen om det "brugte" bagepapir, som var det fyldet.
- Rør isen med kirsebærrene og smør fyldet på den afkølede roulade.
- Rul igen og stil i fryseren i 2 timer.

Dessert & Kage
Blødende chokoladekage-hjerte med vaniljeis

Dessert & Kage