Opskrifter

Rubinsteinkage

Onsdag, 28. marts 2012af Redaktion
Himmelsk dessert med fromage og vandbakkelser

(Ca. 12 pers.)

Bund
100 g mandler
50 g rasp
40 g sukker
1½ æggehvide

Fromage
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
1 dl sukker
1 dl mørk rom
5 blade husblas
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde

Vandbakkelser
60 g smør
1 dl vand
80 g mel
Et nip salt
1-2 æg

Pynt
300 g hindbær (evt. fra frost)
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde

Kagebund: Blend mandlerne, bland dem med rasp og sukker. Pisk æggehviderne meget stive og vend mandelmassen i. Spred den ud på bagepapir til en cirkel på ca. 24 cm diameter. Bag den i 20 min. ved 175°. Lad den køle af på en bagerist.

Fromage: Pisk æggeblommerne med sukker til en let og luftig masse, pisk rommen i. Hak chokoladen fint og vend den i. Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den over vandbad og pisk den i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i den halvstivnede rommasse. Pisk fløden stiv, med rene redskaber, vend den i rommassen. Kom fromagen i en smurt skål, der passer i størrelse til kagebunden, ca. 24 cm i diameter, og lad den stivne.

Vandbakkelser: Kog smør og vand, rør melet i og sluk. Lad massen afkøle. Pisk sammenrørt æg i lidt ad gangen. Sæt dejen på bagepapir i små boller og bag ved 200° i 20 min. Lad dem afkøle og overtræk med smeltet chokolade.

Tag lidt hindbær fra til pynt, mos resten af hindbærrene med lidt sukker og smør dem på bunden. Vend fromagen ud på kagebunden. Pisk fløden og kom den i en sprøjtepose. Pynt kagen med vandbakkelser, hindbær og flødeskum.

Tip: Du kan bage bunden i god tid og fryse den.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Landlig chokoladebudding
Karamelrand med appelsinsalat
Gammeldags saftfromage