Rugbrødslagkage
(Ca. 10 stk.)
Ingredienser
150 g revet rugbrød
75 g hasselnødder
4 æg
200 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
2 dl hindbærmarmelade
4 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Alternativ til rugbrødslagkage: Lagkage med bær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° varmluft. Tegn 4 cirkler med en diameter på ca. 18 cm op på bagepapir. Riv rugbrødet eller findel det i en foodprocessor eller minihakker. Hak nødderne groft. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne med sukker og bland dem med rugbrød, nødder, hvedemel, kartoffelmel, kakao og bagepulver.
Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1⁄3 i dejen for at blødgøre den. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i dejen. Smør dejen ud på de 4 cirkler på bagepapiret. Bag bundene i 15 min. og lad dem køle af. Pisk fløden til blød skum. Smør 1⁄3 af hindbærmarmeladen på den nederste bund og kom ¼ af flødeskummet ovenpå.
Læg en bund ovenpå, smør med marmelade, flødeskum osv. Læg den øverste bund på toppen og bred det sidste flødeskum øverst. Drys med revet chokolade.